Feb 13

Petek trinajsti. Moram postati vraževerna? Očitno. Danes so pač bili informativni dnevi za učence devetih razredov in dijake četrtih letnikov. Ponoči sem se trikrat prebudila vsa prestrašena, da sem že zamudila. Pa k sreči nisem. Najprej sem ob devetih lepo pridno sedela in čakala v Kulturnem domu v Velenju. Velenjska gimnazija je bila od prejšnjih nekaj mesecev moja prva izbira, zato sem si jo pač šla ogledat prvo. Predstavitev mi je bila všeč, gimnazijo poznam že malo odprej. So far, so good. Motilo me ni nič, takoj zraven je računalniška šola, kjer bomo imeli tudi informatiko… Na računalniško gre namreč moj honey. <3 Eva in Anja1 tudi čisto navdušeni in odločeni, da se septembra spet srečamo. Gimnazija mi je res všeč, ati je čisto navdušen, ker jo je pač obiskoval tudi sam, mami vesela, ker je blizu… Vse lepo in prav, če bi bila dovolj pametna in bi bil to moj zadnji informativni. Pa sem si pač želela ogledat še eno gimnazijo, ki sem si jo želela obiskovati že od petega razreda dalje. Ker je pač stara, zanimiva, težka… Ker je tisto, kar sem si želela. Letos pa me je odbila prav ta njena “elitnost”, ravnatelj, ki se resnično preveč hvali in celo njihov forum, kjer se kregajo o elitnosti njihove šole. Nič ne rečem, da niso. Ampak zakaj vso to hvalisanje? To me je odbilo, vendar sem si jo vseeno želela spoznati. In tako sva z Evo ob treh sedeli v njihovi telovadnici, skupaj z ogromno devetošolci. Program zanimiv, uživala sem. Potem pa začne ravnatelj s svojim govorom, oziroma slavospevom 1. gimnaziji v Celju. Okej, to sva nekako preživeli… Potem smo šli po učilnicah in na hodniku, na stopnišču Gimnazije Kajuh se je razpletla prava in zelo močna ljubezen. Ljubezen med mano in med to staro, prelepo stavbo. Obožujem jo, ukradla mi je srce. Stavba in pa to, kako so dijaki povezani. Kot neka družina, na katero je ravnatelj ponosen, kot da bi jim bil oče. Usodna ljubezen je bila to in vem, da sem smotka. Smotka, ker sem sploh šla pogledat na to gimnazijo…

Ukradla mi je srce, priznam. Pa vendar, brez ljubezni svojega življenja ne morem. Da bi ga štiri leta videla le ob vikendih? No go. In on je še en vrok, zakaj želim na velenjsko gimnazijo. Zato, da Kajuhovcem pokažemo, da niso elita. Da jim pokažemo, da zmoremo, da jih premagamo! Šala… :D Saj ne, velenjsko gimnazijo bom obiskovala zaradi praktičnih razlogov, ki jih je milijon. In le srce me vleče na Kajuha, vendar je treba včasih tudi razmišljati. In ravno to je tisto, kar bi morala znati najbolje..


---------------------------
 1. sošolki in prijateljici []
 • Share/Bookmark
 

21 odgovorov na “Informativci: račun brez krčmarja, ukradeno srce in prodana duša.”

 1. larakrof larakrof Pravi:

  Šola, ki nudi dobro izobrazbo > vsi ostali “praktični razlogi”, “ljubezen življenja” ipd.

  Trust me kiddo, dobra izobrazba te bo spremljala vse življenje, ostalo mogoče ne.

 2. bor Pravi:

  Vso srečo ti želim…In mami ter očetu povej ,da naj bosta ponosna nate…OK?

 3. Rok Pravi:

  Čez 4 leta ko se boš vpisala na faks bo itak vseeno.

 4. skrivnostne Pravi:

  ne vem kaj vidite na Kajuhu, gimnazija kot gimnazija, učiš se imaš dobre ocene, matura pa je tako ali tako vsepovsod enaka

  jebeš elito, biti moraš praktičen

 5. čebelca čebelca Pravi:

  lara… obe gimnaziji mi bosta dali odlično izobrazbo..

  bor hvala :D

  rok.. vem, vendar mi bo pa gimnazija pomagala, da zdelam faks. :)

  skrinostne kajuh me je dans res čist zmešu. zalublena sm, kaj morm :D

 6. Rok Pravi:

  hja..”pomagala”. ne preveč pričakovat.

 7. nikdo Pravi:

  nekaj ti povem.. veliko bolje je če z ljubeznijo nista na isti gimnaziji :) verjemi mi.. sej vem da te to sigurno ne bo spremenilo načrtov ampak povedat sem ti vseeno moral

 8. Nace Pravi:

  niti gimnazija niti fax vam ne bo več pomagal….

  čez 5 let bojo štel sam še magisteriji in doktorati

 9. čebelca čebelca Pravi:

  rok.. ne vem, glede na to kar milsim postat, mi bo.

  nikod.. eh ne, sj ne boma. :D on na računalniški, js na gimnaziji. brez skrbi.

  nace sj vrjetno, da res. kaj pa vem, mogoč pa nardim še to? :D

 10. lucija lucija Pravi:

  jaz pa vseeno mislim, da bi morala tukaj poslušat edino samo sebe in to, kar si želiš. vseeno, če je na koncu izobrazba ista, ker ti srednja šola ne da smo izobrazbe, ampak 4 leta uživanja, druženja, norih dogodkov…ki se jih boš potem spominjala vse življenje, ne glede na to, če bodo dobri ali slabi.

  zato pojdi tja, kamor te vleče srce. :D

 11. skrivnostne Pravi:

  lucija kajuh ne vem če ti da ravno to, učenje in včasih kar precej hude zbodljivke piflarčkov so kar hud pritisk, vsaj sam tako mislim, čebelca pa se bo že znala odločit najbolje

  pomembni so rezultati na maturi in ne ime gimnazije ki si jo obiskoval

 12. nevenka nevenka Pravi:

  Predvsem boš vedno znala to, kar se boš naučila. Vseeno kje. Torej je dobro, da se zavedaš, da je tvoje znanje odvisno predvsem od tebe. Če je šola premalo, je virov pridobivanja znanja kolikor hočeš. O vsaki temi se vedno lahko izobraziš širše, samo če želiš.

 13. Rado Rado Pravi:

  Tako mala, pa že blogarka? :-)

  Kapo dol, če si res še osnovnošolka, potem zares dobro pišeš za svoja leta. Lepo si predstavila dileme, notranje boje!

  Za odličnost sámo, pa ni odločilna šola. Odločilna je tvoja notranja odločitev, da imaš do sebe visoke zahteve. Da imaš svoj prepoznavni trade mark. Da od sebe daješ najboljše proizvode in storitve, kar si jih v danem trenutku sposobna narediti.

 14. miska Pravi:

  huh…. si devetosolka in ves, da bosta s tvojim skupaj do konca svojih dni…oz. vsaj naslednja stiri leta? … hehehe, samozavest serijsko…

 15. Simona Pravi:

  Edina slaba stran pri Kajuhu je prav to hvaljenje. Res je, da dosegajo odlične uspehe na vseh področjih, ampak vseeno, takoj ko nekomu omeniš to šolo, vsi rečejo ‘aha elita’. Tako pa je zato, ker je bivši ravnatelj ves čas to ponavljal, novi pa očitno tudi. Bistvo Kajuha pa je v tem, da je domač in da maš nek občutek pripadnosti (pa ne eliti, razen če se tudi sama počutiš tako:)). Da ti nekaj več kot samo gimnazijsko izobrazbo. Sama sem obiskovala Kajuha in če bi še enkrat zbirala, bi izbrala enako. Ne smeš pa se odločiti za neko srednjo šolo ali fax zato, ker gre večina prijateljev tja ali pa zato, ker bo tvoja ljubezen obiskovala sosednjo šolo .. razdalja Celje – Velenje tudi konec koncev ni tako strašanska. No kakorkoli, upam, da ti bo na izbrani srednji šoli fajn :) !

 16. lucija Pravi:

  no, jaz teh gimnazij ne poznam in ne vem, kako je z njimi. vem, da je mama hodila na velenjsko in je brez vsakih problemov potem tudi naredila faks. hotela sem samo povedati, da mora biti odločitev njena in ne odločitev nekoga drugega.

 17. čebelca čebelca Pravi:

  lucija.. vem kam me vleče srce, sam če sm praktična, morm na srce pozabit :D

  nevenka se strinjam, na koncu bo itak vse od mene odvisno.

  rado hvala. ne vem, moram se odločiti… se bom že :)

  miska nism samozavestna sploh, sam lej a je starost pomembna za ljubezen? mislim da ga po devetih letih odkar ga poznam, pa po enmu letu poznam bolj kot sebe. in če vem da je ljubezen mojega življenja, zakaj ne bi bila skupaj še naslednja štiri leta?

  Simona res je, prav domačnost mi je na tej šoli tako všeč. Ko je ravnatelj gledal svoje dijake kot oče. pa vseeno, nejgovo hvaljenje je bilo res tu mač. Pa hvala :)

  lucija… a res da je bla tvoja mami tuki? wau :D ja, sj odločla se bom sama, sam rabm pa mal pomoči :) :*

 18. andraz182 andraz182 Pravi:

  Ah ja … nevem ravno če bosta s tvojim do konca tvojih dni …

  Ne ravno tako pisat, se ti lahko hitro kaj zalomi ;)

  Sicer pa poslušaj svoje srce. Pa malo tudi razum, ja :P

 19. homerun homerun Pravi:

  Da ti da komentar še maturant velenjske gimnazije :) Če kdo pravi, da je slaba je to larifari ;) Sam sem tut želel na Kajuha, pa nism bil sprejet… Sam zdej se ne sekiram. Sm spoznal ful dobr folk. Sej ne rečem, da je Kajuh slab. Verjetno je dobr. Sam maš vseen bliže, učni program je isti, matura je ista. Tk da ja … Kr pejt na našo gimnazijo. Bo te Rajmund ful vesel :)

 20. čebelca čebelca Pravi:

  Rajmund? sam ne reč, da je to kak uibr zatežen prfoks? kr že na informativnih nas je meu nek učitl kemije in smo skor skupi popadal od strahu :lol:

 21. Mesko Pravi:

  Hehe, kemije? :) Glede ljubezni … verjemi, da je včasih kr bolje, da se niti ne vidiš vsak dan :) Moja ljubezen je 160km daleč (živi v Velenju) jst sem pa s krasa … Ne biti tako prepričana še tako mlada, da bosta s svojim do konca svojega življenja, ker v gimnaziji se človek kr spremeni in čisto mogoče je, da boš ali ti našla drugega ali on drugo ali pa ostaneta skupaj. Dobro je imeti v mislih tudi obcijo, da ne bosta vedno skupaj ker pole je malo lažje vseeno če se slučajno razideta.

  Glede Velenjske gimnazije se ti kr splača hoditi na njo … ampak vedi, da delat bo treba ;) In marsikateri profesorji znajo biti svinje :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !