Jan 18

Včeraj, v Mariboru, v SNG. Imeli smo kulturni dan, tako da smo pač morali prenašat zraven še nekaj dolgočasnih primerkov, ki sploh niso tako dolgočasni, le delajo se, ko jim omeniš nekaj kulturnega. Sploh potem, ko so izvedeli da nas čaka balet. Oh in sploh grozota.. A deej, malo se je treba potrudit. :razz:

Enivej, zase sem vedela, da bom uživala. Balet mi je že od malega nekaj popolnega, nekaj.. nebeškega. Vedno sem želala, da bi lahko obula baletne copate in postala balerina. Pa čeprav za minuto, uro. Pa pač ni šlo in želja je še vedno skrita na varnem v mojem srcu. Ko smo že ravno pri mojem srcu… Danes je v kosih, razbito. Vem, da ne bi smelo, ampak stvari, ki se dogajajo, moje srce strejo v trenutku. Upam da bo bolje, resnično, ker tako ne gre. Žalostna sem, skrbi me, obenem pa jezna in si želim, da bi lahko nekatere tako imenovane zaveznike pretepla. Če so tukaj, naj pomagajo. Če ne, so prpe, niso stebri, ki jih potrebuje. Ne pomagajo ji. Jaz pa se trudim, da ji stojim ob strani. Da bo vse dobro. Vem da bo, vem. Če sem drugače pesimistka, danes v mene gori optimizem, ki mi pravi da bo vse dobro. Da bo mami to le pomagalo. Štirinajst dni bom pač jaz glavna, mami se mora odpočiti. Pa ne samo to… Upam da bo bolje, resnično.

Sicer pa je moje srce smešno. V eni sekundi poči, čez nekaj minut pa je že spet zlepljeno in utripa, kot da se pred nekaj minutami ne bi zgodilo nič. Tudi ti, smotko, mi delaš to. Takoj ko me žalostno pogledaš, mi poči srce. Potem pa me objameš in je to nekaj, kar potrebuje, da spet lahko bije veselo in poskočno. In to mi je všeč, ker moje srce ne nosi brazgotin. Nobena stvar mu ne zadane takšne bolečine. Če kaj boli, se stre. Nikoli pa se na njem ne pojavi globoka brazgotina. Nikol in nikdar. In to ljubim, obožujem, kot ljubim in obožujem tebe. Ki moje srce narediš takšno kot je, polno ljubezni in veselja. Ko z mano ravnaš, kot da sem punčka iz porcelana, ki jo lahko izgubiš ali pa raniš. Hvala, da mi stojiš obstrani, tudi takrat, ko je moje srce v koščkih raztresenih po prsnem košu. To mi pomeni največ na svetu. Hvala Heart.jpg.

_495f5d369552f.jpg

Ampak balet je tisto, o čemer želim pisati. Ne o srcu, ker potem spet začnem razmišljati o stvareh, ki bolijo. Ki grozijo, da strejo srce. Bilo je magično, vednar je prehitro minilo. In to ni nič čudnega, saj mi s tabo vsaka ura mine kot minuta. Vsakič in to mi razžira živce, saj si želim, da bi bilo obratno. Sekunda bi minevala kot ura. GLedali smo Hrestača in najprej sploh nisem sledila zgodbi, saj so me gibi plesalcev začarali in potegnili na oder. Kmalu sem začutila tudi zgodbo in čeprav nisem vedela o čem govori, sem vse čutila. Klara ( Cataraina De Meneses) je plesala magično. Pa vendar so me motile obleke, ki so bile predolgo. Niso bila tista prava baletna krilca,  o katerih sem sanjala. Pa vseeno, bilo je… magično. Zmotile sta me še dve stvari, vendar pa sem jih hitro pozabila, ko je Drosselmeyer (Vadim Kurgajev) prinesel lutke. Lutkici (Ines Petek&Gabriel Marin) sta bili tako neverjetno dobri, da sem mislila da bom zajokala, ali pa bom počila od sreče. Še težja skušnjava po jokanju pa me je doletela, ko sta na oder priplesala Vila slaščic in Princ (mogoče to nista pravi dve vlogi, vednar vsega skupaj pač nisem čiisto razumela :D , Alenka Ribič Laufer&Anton Bogov). Njun ples je bil res tista vrhunska popolnost, ki je zadovoljila vse moje sanje. Vila je bila oblečena v tisto pravo baletno krilce in še roza barve je bilo. Bila je vila, ki bi si jo želela še sama. Oba sta požela ogromen aplavz, ki sta si ga zaslužila. Po njunem nastopu sem bila zadovoljena in ob aplavzu sem ploskala čist in res čisto do konca, saj se mi je to zdela edina prava zahvala za popolnost, ki smo je bili deležni. In, kot je zapisano na spletni strani Napovednika, sem verjela, da Hrestač (Matjaž Marin) ni bil le plod Klarine domišljije..

792347ca53.jpg

Tja se še vrnem, pa tudi na svoje sanje ne mislim pozabiti. Resnično si želim stati v baletnih čeveljcih in se učiti vseh dvigov na prste, vseh tisti počepov in skokov. Vem da bom. Nekoč.

 • Share/Bookmark
 

4 odgovorov na “Balet <3.”

 1. andraz182 andraz182 Pravi:

  Iiii, čist lepa objava :)

 2. čebelca čebelca Pravi:

  hmm? :razz:

 3. Lucija Pravi:

  Zanimivo, mene tudi balet že od nekdaj navdušuje. :D Mogoče me tak pritegne to, da je v to vloženo tolko dela, treningov, odrekanja, na odru pa vse skupaj zgleda tak enostavno in lahkotno.

  Pa moški v pajkicah so kul, ja. :D

 4. čebelca čebelca Pravi:

  moški u pajkicah men niso. Kr se jim ful vidijo tiste bikovske mišice in to je men jaki.

  balet pa. oooh <3 :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !