Nov 29

Družini Capluet in Montego sta imeli največji podjetji v Italiji. Capuletovi so imeli v lasti tovarno mercedesov, Montegovi pa audijev. Sovražili sta se bolj, kot se sovaržijo navijači Hajduk- Splita in Dinamo- Zagreba na Hrvaškem. Capuletovi so imeli prelepo hišo, vendar le eno božansko lepo hči Julijo. Montegovi pa so imeli le enega sina Romea. Kot bi vsi pričakovali, naj bi se tudi Julija in Romeo smrtno sovražila, vendar se na to nista ozirala, saj se nista niti poznala.

Nekega sobotnega večera se je Julija s prijateljicami odpravila v najbolj popularen klub v mestu. Za poseben večer je oblekla najbolj kratko črno krilo, mrežaste nogavice, majico z ogromnim izrezom, lase si je lepo nakodrala na noge pa je obula deset cenitmetrske petke. Svoja ličila je le še poudarila, nato pa je sedla v svoj mercedes in se odpeljala v klub. Na drugi strani mesta pa se je za sobotno noč pripravljal Montegov sin Romeo. Izbral je najboljšo srajco, najboljše jeans hlače in si naredil odštekano frizuro. Potem se je odpeljal k prijatelju. Tam so se nekaj časa zabavali in pojedli nekaj tabletk, ki jih je prinesel Mercutio, Romeov prijatelj. Po dveh urah zabave so se odpeljali v klub na drug konec mesta. Ravno tisti čas je Julija spila že svoj sedmi koktajl in se neizmerno zabavala. Z delčkom svojega očesa je ujela nekaj fantov, ki so vstopili v klub, nato pa je odšla na plesišče. Kmalu je mimo nje prineslo enega od fantov, ki jih je prej videla. Zdel se ji je zelo simpatičen, zato ga je ujela za zapestje in potegnila k sebi. Nekaj časa sta plesala, nato pa sta sedla in se začela spoznavati. Predstavila sta se in oba sta bila začudena, ko sta ugotovila, da prihajata iz družin, ki se tako sovražita med sabo. Najprej sta se sicer želela sovražiti, kot bi želeli vsi člani njunih družin, vendar je bila ljubezen med njima premočna. Vso noč sta preplesala in ko so ju zagledali drugi, so bili začudeni, hkrati pa veseli. Zvečer sta se težko ločila in oba sedla vsak v svoj avtomobil. Doma je Romeo razmišljal, kako lepa je Julija. Vedel je, da bo sedaj ona njegova droga. Prav tako je Julija razmišljala o Romeu. Vedela je, da sedaj ne bo več potrebovala alkohola, da bi se bolje počutila. Oba sta zaspala z mislimi na ljubo osebo.

Srečevala sta se ved naslednji mesec. Včasih na večerji, včasih v klubu, včasih pa kar pod milim nebom. Vedno bolj očitno jima je postajalo, da sta si usojena, zato sta se sklenila poročiti. Mesec in pol potem ko sta se spoznala, sta se vzela na matičnem uradu v Italiji. Svojo ljubezen sta ves čas skrivala pred drugimi, sploh pred družino in to jima ni bilo lahko. Ves čas, kolikor sta lahko sta preživela skupaj. Julija ni nikoli spila več koz kozarca, Romeo pa že od njunega prvega srečanja ni niti pomislim na droge. Vendar bi bilo bolje če bi, sploh da bi jih odstranil iz svojega stanovanja. Kajti nekega dne je v njegovo stanovanje udrla policija z nalogom za preiskavo. Prebrskala mu je vso stanovanje in našla nemalo drog. Romea so obsodili in ga zaprli za pet let. Julija je teh pet let preživela obupno. Padla je v depresijo, nekaj časa preživela v umobolnici, skoraj ves čas pa je jokala. Šele po štirih letih se je spet umirila in postala dokaj normalna. Ni bila več živahna, vendar pa je še vedno izgledala božansko. Njen oče je uvidel, da se Julija stara, zato se je odločil, da jo poroči. Za ženina ji je izbral zelo premožnega sina njegovega prijatelja. Ime mu je bilo Paris in Julijo je oboževal. Julija pa je spet postala obupana, ko je izvedela za ta načrt. Po pomoč se je obrnila k prijatelju Lorenzu, ki je vedel vse o njej in Romeu. Svetoval ji je, naj privoli v poroko, on pa bo našel nekaj, kar ji bo pomagalo. Kot je rekel je tudi bilo. Julija je v poroko privolila, za datum pa s določili neko soboto čez nekaj mesecev. Lorenzo je ves ta čas brskala za stvarjo, ki bi Julijo rešila in jo je tudi našel. Izbrskal je prašek, ki naredi človeka za malo manj kot 2 dni mrtvega. Julija naj bi ga pojedla večer pred poroko.

Poroka se je bližala, Julija pa je bila vedno bolj živčna. Strah jo je bilo vzeti prašek, vendar bi za Romea storila vse. Na večer pred poroko je pogumno pojedla prašek in takoj zaspala v navidezno smrt.

Ko je jo naslednje jutro tako našla služkinja, je v hiši zavladala panika. Poročno veselje se je spremenilo v pogrebno žalost. Nad Capuletov dvorec se je spustila temna smrt. Namesto, da bi tisti dan praznovali, so objokovali mrtvo hčer. Medtem ko so pri Capuletovih objokovali smrt, pa so pri Montegovih slavili prihod sina iz ječe. Pripravili so mu najboljše jedi, pijače in zabavo. Na drugi strani mesta pa so Julijo položili v krsto in jo odnesli v mrtvašnico. Tam je polovica mesta objokovala njeno lepoto, ki so jo lahko v odprti krsti videli še zadnjič. Tako velika novica o smrti pa ni mogla obiti niti njenih največjih sovražnikov, družine Montego. Ko so izvedeli za Julijino smrt so onemeli, vendar so čez nekaj časa nadaljevali praznovanje. Romeu pa je ob novici zamrznilo srce. Stekel je ven, sedel v avto in se odpeljal h Capluetovim. Tam je izvedel kje leži Julija in oddivjal tja. Ravno tisti čas pa v mrtvašnici ni bilo nikogar, saj so vsi odšli na kosilo. Romeo je odprl vrata in s hitrimi koraki odšel do krste. Ko je zagledal mrvo Julijo so mu po licih stekle solze. Poslovil se je od Julije, ji dal še zadnji poljub in stekel do avta. Tam je izbrskal vrečko mamil, ki jo je še vedno imel v avtu in stekel nazaj k Juliji. Tam je raztrgal vrečko in si vso njeni vsebino stresel v usta. Ker je bilo mamila toliko, je umrl v slabih petih minutah, držeč Julijo za roko. Le nekaj trenutkov po Romeovi smrti pa se je prebudila Julija. Nekaj čas sploh ni vedela kje je in kaj se dogaja, potem pa se je zavedla. Zagledala je mrtvega Romea in skoraj bi ji počilo srce. Ravno tisti hip pa je v mrtvašnico vstopil Paris, ki se je prišel poslovit od sovje nesojene žene. Ko ga je zagledala Julija, je bila prepričana, da je on ubil njenega ljubljenega Romea. Preplavilo jo je okrutno sovraštvo do Parisa. Skočila je iz krste in pograbila stojalo za sveče. Z njim je Parisa udarila po glavi, Paris, ki mu ni bilo jasno čisto nič, pa je spolzel ob steni navzdol in umrl. Julija je iz njegovih hlač izbrskala pištolo, ki jo je s sabo nosil ves čas. Še zadnjič je pogledala Romea, ga še zadnjič poljubila in mu še zadnjič povedala kako ga ljubi, nato pa se je ustrelila v čelo. Pok iz pištole je prestrašil ljudi, ki so prej objokovali Julijo. Stekli so v mrtvašnico, tam pa jih je pričakal grozljiv prizor. Mrtev Romeo z modrimi ustnicami in rumeno kožo. Ob njem mrtva Julija z rano v čelu in ogromno krvi okrog nje. Ob steni pa še mrtev Paris s prebito glavo. Prizor jih je osupni, Lorenzo pa se je ob njem zlomil. Povedal je vso zgodbo, kolikor jo je poznal, ostalo pa je čez nekaj dni razložila policija na podlagi obdukcij in dokazov.

Čez nekaj dni je sledil pogreb. Najprej so jih nameravali pokopati ločeno. Sovraštvo Montegove in Capuletove družine pa je ob tej tragediji zbledelo. Malo ped pokopom so se odločili, da mlada ljubimca zakopljejo skupaj. Takrat so verjetno storili prvo pravilno stvar, Julija in Romeo pa sta lahko sedaj skupaj s privolitvijo obeh družin.

Tko, tole sm js dans spacala in sm se odločla da dam sm gor, k tko malkrat pišem :D .

 • Share/Bookmark
 

10 odgovorov na “Romeo in Julija sodobnega časa.”

 1. Anže Frantar Pravi:

  Dobro spisano, če se ne motim smo imeli mi lansko leto (ko sem bil še osnovnošolec) tak spis za domačo nalogo. To dokazuje, da imamo enoten učni program :D .

 2. Lucija Pravi:

  Mi smo tudi to pisali letos, jaz sem napisala nekaj ful podobnega temu kaj si ti :D

 3. čebelca čebelca Pravi:

  Anže… js sm pa misnla da ma naša čica tko bujno domišlijo :lol:

  Lucika heh ma dej midve sma si tko podobne :razz:

 4. andraz182 andraz182 Pravi:

  Hehehe, zanimivo :)

  Lepo ;)

 5. smallthing smallthing Pravi:

  ful dobro :) mi smo pa meli lani predstavo romeo in julija v angleščini pa je bla kar tko podobna na trenutke. precej sm jo posodobila,pa je ful dobro izpadlo :)

 6. bamboo bamboo Pravi:

  Zivjo!Kmalu se kaj oglasim, tokrat pa le en pozdravcek!

 7. čebelca čebelca Pravi:

  andraž ja hvala ka pa :D

  smallthing.. vrjamem :)

  bamboo suprca! :D

 8. Jan Pravi:

  Jaz pa jutri pišem spis za oceno in ta spis mi bo prav prišel :D

 9. veroni veroni Pravi:

  Ahjoj, mladina :razz:

 10. sarchy Pravi:

  Res leepa hvala.Ta spis bom malo preuredila in mi bo zelo pomagal.HVALA-:D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !